Xbox One vs PS4

Végre itt van a következő generáció és ideje állástfoglalni melyik lehet a jobb.

Először is ott az Xbox, ami a 360 után logikusan One-nak neveztek el és a bemutatója alkalmával egy exkluzív játékot sem mondtak meg. Tuti jön azonban rá az új Call Of Duty, aminek köszönhetően Xbox Vau csúfnevet kapta az új konzol, valamint a Forza 5.

Ezzel szembe PS4 bemutatóján mindent megmutattak kivéve a konzolt nem… végülis az már le van szarva. Viszont olyan játéklistát kapunk, ami a PS3-as bakijukat megelőzi, azaz nem csak egy év múlva jönnek majd rá a nagyobb AAA játékok.

Az Xboxnál kapjuk alapból a Kinectet, ami folyamatosan megy, ezért én tuti be nem tenném a hálószobába. Ezen felül kapunk egy csomó felesleges dolgot, hiszen Magyarországon nem lehetlesz használni. Legnagyobb harakiri a Windows operációs rendszer, de pozitívum az 500GB-os tárhely és a multitasking, bár ez manapság már alap. Az ára így 500$, ami egy átlag magyarnak már luxus.

Ezzel szemben a PS4 csak 400$ és kapunk itt is rengeteg szolgáltatást, amit ennél sem részleteznék. Az ára viszont 400$ ahhoz képest, hogy hardverileg erősebb!

Eddig az átlag ember ár alapján a PS4-et venné, kivéve ha Xbox fan.
De! A PS4-nél nincs olyan szigorú másolásvédelem(eladható, kölcsönadható) és lehet offline is játszani, míg az Xboxnál folyamatos internetkapcsolat kell és teleraktál mindenféle védelemmel, aminek következtében hiába vesszük meg a játékot, akkor sem csinálhatunk vele akármit (eladni, kölcsönadni).

Személy szerint nem fogom az elkövetkező 1 évben egyiket se megvenni, hiszen most szépen lemegy a PS3 ára és arra fogok beruházni. :)

Minden vélemény számít!