Támadás alatt a LavX.hu!

A blog angol részén már egy ideje elérhető a Huawei U9508-hoz a XiUI névre keresztelt ROM, ami az eredeti(Huawei) EMUI egy igen átalakított verziója. Lényegében kivettem a felesleges és nyugaton nem használt szolgáltatásokat és alkalmazásokat, hozzáadtam amennyi nyelvet csak tudtam és sok apró javításokat és gyorsítást alkalmaztam rajta, ami mind a sebességre, mind az akkuidőre jó hatással volt.
Először az XDA-Developers fórumán publikáltam, ahonnan már szép számmal jöttek a tulajdonosok, de amikor kikerült a bbs.anzhi.com-ra, akkor rengeteg kínai felhasználó töltötte le a romomat.

Ennek következtében 1 nap alatt közel 200-an töltötték le a LavX.hu-ról a 370 MB-os csomagokat. Ez túl nagy adatforgalom lett volna az oldalamnak, ezért a hónapban már nem tettem lehetővé innen letölteni, hanem csak a tükörszerverekről, hiszen 94%-kos kihasználtságon volt az adatforgalmam.
Ezek után megjelent a XiUI 1.1-es változat, amiben mégtöbb nyelv volt és különböző finomítás és javítás.
Valakinek viszont a tyúkszemére léphettem, hogy én átalakítom és úgymond nyugatosítom a telefont. Először pár napja egy 50 GB-os forgalmat generáltak másodpercenkénti 30 MB/s(nem Mbit!), ekkor még a számlálóra gyanakodtam, hogy fals adatokat mért, de a STARTárhely.hu készségesen segített és felemelte a korlátozást. Alig 1-2 nap kellett, hogy megint támadásba lépjen az a bizonyos jóakaró és mostmár 70 MB/s sebességgel megint lebénította az oldalamat.
Ki a támadó?
Íme az IP címe: 121.15.48.194
WhoIS szerint ChinaTelecom IP címe. Ebből kifolyólag vagy egy elégedetlen ügyfél szórakozik vagy valamelyik ROM gyártónak nem tetszik, hogy konkurenst kaptak (EMUI(Huawei) vagy MIUI). Mindenesetre a STARTárhely.hu megint segített és korlátozást felemelte újra, majd küldte vele a kitiltáshoz való parancsokat. Nagyon segítőkészek és még költöztetnem se kell a ROM-okat külső szerverre.
Tényleg le a kalappal!

A látogatottságnak viszont jól odavágott, de szerencsére nem volt sokáig elérhetetlen az oldal.

Minden vélemény számít!