Sony XPERIA Z KitKat + bugfix

Nagy volt az öröm, amikor a régóta várt KitKat frissítés, pontosabban a 4.4.2 megérkezett végre az XPERIA Z-re is. Amint tudtam frissítettem, majd miután felkerült rá gyorsan át is néztem mi változott. Sajnos teljes csalódottság fogott el…
Ami egyből feltűnt, hogy a értesítési sáv lehúzása után eltűnt felülről az a sáv, amivel különböző funkciókat lehetett kapcsolgatni gyorsan. Helyette most meg kell nyomni egy plusz gombot és ott keresgélni. A beállítások gomb is elkerült és ott van az előbb említett helyen a többi gomb között. Ez kényelmi szempontból nem optimális, de hozzá lehet szokni.
Már itt észrevettem egy új hibát. Eléggé döcögött a sáv animációja lehúzás közben. Itt még naivan ráfogtam arra, hogy még biztosan szöszmötöl még a rendszer. Azonban beállításokba belépve elszörnyedtem! Szaggat az egész, mint egy rossz, optimalizálatlan portolt ROM. Itt már tényleg kezdett bosszantani a Sony hanyagsága.
Pár óra múlva érzem a zsebemben, hogy valami mintha kezdene sütni. Benyúltam és egy 50 Celsius fok körüli telefont találtam.
Az akkumulátora alig néhány óra alatt majdnem teljesen lemerült.Gyorsan be az energiamanagementbe és néztem mi történt. A Google szolgáltatások felelt a fogyasztás 99 százalékáért. Hiába állítottam le, újrainditotta magát.
Napi 2-3 töltés simán volt emiatt.
Teljességgel elfogadhatatlan ez egy olyan hivatalos frissítéstől, amiért a Sony volt a felelős!

Rootolni, flashelni nem akarom, mert már unom folyamatosan én összerakni a ROMot a telefonhoz, mert a gyártók csak gányolnak rá valamit (kínaiak előnyben).
Szerencsére sikerült ezek nélkül is megoldani.

BUGFIX :
Beállítások ->A telefonról
Itt tapogatni kell a build számot, amíg fejlesztők nem leszünk. Ezek után visszalépünk a beállításokba, majd belépni a Fejlesztői lehetőségekbe. Itt teszünk egy pipát a GPU-megjelenítések mellé.
Ezután megint vissza a beállításokba, majd Alkalmazások,majd ezen belül Mind fül alatt megkeressük a Google szolgáltatásokat, rányomunk és letiltjuk *. Töröljük a gyorsítótárat (visszajelzést nem ad), majd engedélyezzük és ezután töröljük az adatait.
Indítsuk újra a telefont, lépjünk be a Play áruházba,  keressünk rá a Google szolgáltatásokra és frissítsük.

Ezek után megszűnik a szaggatás és az akkumulátor zabálás.

Amennyiben sikeresnek ítéled a fentebb leírt módszert, kérlek jelezz vissza a Sony Mobile hivatalos Facebook oldalán ebben a postban: Kattints IDE!

*Néhány esetben nem engedélyezi a letiltást, mert eszközkezelőben aktiválva van az Android Eszközkezelő. Ezt a Beállítások->Biztonság->Eszközkezelők alatt érjük el. Itt vegyük ki a pipát az Android Eszközkezelő mellől.

 

Ui:Antutuban meg se nézzétek mennyivel kevesebb pont lett a Kitkattel…

“Sony XPERIA Z KitKat + bugfix” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Szia! Köszi a leírást, príma!
    Miután végeztem a leírtakkal, a “GPU-megjelenítések” mellől kivehetem a pipát vagy ez szerves része a megoldásnak?
    Előre is köszönöm!

Minden vélemény számít!