Megdöglött a második becsület

Egy este igen kellemetlen dolog történt, mégpedig az én hőn áhított Huawei Honor 2-m. A hiba igen gyorsan jött és annál végzetesebb is volt, mégpedig a WiFi környékéről indulhatott. Szétnéztem a szokásos oldalaimon, amikor észrevettem, hogy valamiért mobilnettel megy, mikor pár méterre van a WiFi router (Szóval az ISR! :D).  Próbálom értesítési sávot lehúzni, bekapcsolni, de hiába próbáltam vagy ötször, akkor se talált semmit vagy kapcsolt be. Gyorsan be is mentem a beállításokba, amikor láttam ki van kapcsolva. Mondtam is magamban, hogy ideje frissíteni a MIUI-t, mert már hülyül. Próbáltam bekapcsolni, de a csúszka mindig visszament off állásba. Ekkor kicsit fokozott idegi állapotban újraindítottam a telefont, azonban amikor bebootolt a rendszer még érdekesebb dolog fogadott:
Force Close-ok sorozata. Beállítások, ébresztő, naptár, Google Play és körülbelül minden egyéb más is, amit próbáltam megnyitni.

Ekkor pislogtam nagyokat és vírusra gyanakodtam. Ugyan fent volt a telefonomon egy erre szolgáló célszoftver, de megeshet, hogy átcsusszant, ezért nagy nehezen sikerült kiharcolnom egy ellenőrzést, de nem talált semmit.

Ezen felbuzdulva ment még egy újraindítás és várakoztam… és még mindig… és 5 perc múlva még mindig.

Mi a franc?! Miután megismételtem ezt még vagy háromszor elkönyveltem, hogy lesz néhány elvesztett sms és miegymás, de muszáj Wipe-olni a telefont. Gyorsan be is a szervízmenübe és ment is, de eredménytelenül. Ekkor már átfutott az agyamon az a lehetőség, hogy lehet hardveres hiba lesz itt, de megpróbálom újratelepíteni (illetve akkora már csak frissebbre volt lehetőségem szert tenni). Ment a wipe és a telepítés, majd az újraindítás, de szintén eredménytelenül. Ekkor már szinte biztos voltam, hogy itt komoly baj van, de megpróbálok egy másik rendszert, mégpedig a jóöreg XIUI-mat. Feltettem és elég érdekes jelenség jelentkezett. Hiába volt teljesen más a bootanimáció, mégis a MIUI témás bootanimációja jött elő. Itt kezdtem azt sejteni, hogy a telefon belsejébe komoly gubanc van és ebből garancia lesz. Na igen, de MIUI bootanimmal az életben nem javítják, főleg ha még a recovery-t is megnézik. Gondoltam visszarakom a gyárit, de ehhez kellett volna egy működő rendszer és a visszaállított gyári recovery. Működő rendszer kilőve, azonban a gyári recovery-t se sikerült visszaraknom, mert nem reagált az ADB-re fastboot módban.

Ekkor kezdtem el parázni, hogy ez lehet le lesz nullázva 11 hónap után. Azonban még anno felraktam én egy flashelős ROMot ide a LavX.hu-ra, amire szerencsére reagált a telefon és visszaállt a gyári bootanim és recovery. Mondhatni hatalmas szerencsém volt!

Ment is a levél a pandawill email címére, ahol azonban nem válaszoltak napokig… ment egy másikra, ahol szintén. Ekkor megpróbáltam elkapni egy Live Chat!-es ürgét, ami sikerült is. Adott egy harmadik címet, amin már válaszoltak is és néhány… nah jó inkább tucat email és egy videós prezentáció után kaptam egy címet, RMA számot és küldhettem is vissza.

Jelenleg itt áll a történet. El van küldve kínába a telefon és várom a fejleményeket, viszont az kifejezetten nyugtalanít, hogy ezt a választ kaptam arra a kérdésre, mi van, ha javíthatatlan:

“BTW, we can’t  give you a new one or get back the money if unrepairable.
if it is unrepairable. we may send a used phone with similar situation to you ”

Az én telefonom makulátlan állapotú volt és ha tényleg javíthatatlan és adnak egy… használt szétkoptatott és karcos szart, akkor pofánrúgom az összes pandást.

Minden vélemény számít!