Matrica szinoníma elírva

Avagy hogyan lett új laptopom. Igazából elég gyorsan jött az egész. Egy rokonom bejelentette, hogy szeretne ő is egy gépet és érdeklődött az én Toshibám iránt. Jött is gyorsan a kérdés, hogy mennyiért adnám neki. Csak a rokonom, ezért túl nagy árat nem mondhattam, de magamat se akartam csődbe vinni.

A kialkudott ár után jött a következő fejtörő, hogy mennyivel adjak többet az új gépért és mik az elvárásaim. Tudom, a laptop nem játékgép, mert arra ott van az asztali, de… a francot játszani akarok mindenütt! :D

Több órás keresés után egy Lenovo G500-on akadt meg a szemem a Bluechip.hu-nál. A legjobb ár/érték aránnyal tűnt ki az összes oldal közül… mondhatni gyanúsan jó volt, de az ÁFSZ szerint a leírások pontosak, több kereső szerint a megbízható és az egyik legjobb. Nosza, legyen meg is rendeltem, de pár napot várni kellett a nagykerre, hogy beszerezze.

Sokat gondolkodtam, hogy mi éri meg jobban: egy hyper-threadingre képes Intel processzor vagy erősebb videókártya? Mindkettő fontos, de végül sikerült azzal megnyugtatni magam, hogy 2.4GHz laptopban 2 magon csak elég és az is kihajtja a 8750M videókártyát. Illetve hajtaná…

Történt ugyanis, hogy az olcsó ár nem hiába volt, hiszen az előbb említett videókártya csak a 200 ezer körüli árszinten mozgott én pedig 110-120 ezret szántam rá. Ellenben az ebben az árban már reálisnak mondható 8570M található benne. Egyszerű hiba, elírták. Viszont mi újság az ÁFSZ-ben foglaltakkal, miszerint felelősséget vállalnak az oldalon szereplő tartalomért.

Küldtem is emailt, hogy itt bizony tévedés történt és nem azt kaptam, amit vettem. Válasz röviden: Sajnáljuk, de ha nem tetszik, van 8 napod visszaküldeni.

Namármost hiába fontos szempont a játék, de annál is fontosabb, hogy minden nap rendelkezésre álljon a laptop, hiszen elengedhetetlen számomra a tanuláshoz. Mindig viszem-hozom, hurcolászom és ha nincs, akkor megvagyok lőve.

Visszaküldeni abszolút lehetetlen lett volna és ebben az árban nem is találtam jobbat. Fogyasztóvédelemnél nem sokat érnék vele, hiszen tényleg lenne 8 napom, viszont nem tudom nélkülözni, ezért inkább hagynom kell az egészet…

Ellenben vigasztal az, hogy nagyon is jó gép. Voltak az elején problémák, mint például Windows 7 alatt behülyülő WiFi vagy össze-vissza települő Intel-AMD videókártyadriver, ami összeakadt, kifagyott vagy csak szimplán el se indult a váltóprogramjuk. Valószínűleg az AMD oldalán volt a hiba, de azért pár órát elvett az életemből.

Azonban most, hogy megy klappul már minden negatív élmény elszállt és boldogan használom.

Minden vélemény számít!