Helló világ… újra!

Üdvözlök mindenkit újra a blogomon. Akik nem ismernék az oldalam annak egy rövid ismertetőt írnék.
2008 áprilisában kezdtem el a blogolást a blog.hu-n. Az ott töltött idő alatt kb. 200 bejegyzés született szinte pontosan 1 év alatt. Ezek után volt az első fordulópont a blog életében.
2009-ben átköltöztem a LavX.info domainre, amerikai szerveren voltam és hosszabb távra be is rendezkedtem. Úgy gondoltam egyedül magában a blog nem hoz elég látogatót, nem mozgatja meg úgy őket, így új szolgáltatásokon törtem a fejem. Végül tesztfázisként elindítottam a képmegosztómat. Mivel a tárhelyem hatalmas volt, ezért megtehettem… vagy mégse?
A szolgáltatómnak nem tetszett, hogy a fájlok bizonyos százaléka média (jelen esetben kép) így egyszerűen letörölt mindent, accountomat zárolta, értesítést nem hagyott. Több száz bejegyzés veszett oda és a képekről még nem is beszéltem. Néhány lefutott kör után visszakaptam az összes pénzemet, de felelőtlen voltam, így a nagy méretek miatt csak ritkán készítettem biztonsági mentést. Na jó… részben az is volt az oka, mert a szolgáltató vállaltam helyettem, de ezt is törölték.

Jött az új tárhely, a 3ix.com, ami hasonló méretekkel bírt. Valamiért sikerült pont beleválasztanom a hasonló adottságokkal rendelkező cégbe, de ezt még tetézte, hogy instabil volt. Naponta 1-2 órát mindig elérhetetlen volt, ha pedig ment, akkor is lassú volt. Ezen felül itt is ugyan az a probléma merült fel, miután terjeszkedtem. Túl sok médiafájl. Szerencsére itt volt megfelelő backup, szintén visszaköveteltem a pénzem és elbúcsúztam a külföldi tárhelyektől.

Az aranykor a Newhosting.hu-nál jött el, akik tényleg minőséget adnak és nem is kérnek érte pénzt. Természetesen én szponzorként mindig megjelöltem őket a lap alján. Több száz bejegyzés újra, képfeltöltés, QR kódgenerátor és még sorolhatnám. A nagy fellángolás viszont kezdett alábbhagyni. 2010-ben kezdtem kicsit megunni a blogolást és nem is nagyon volt mit írnom már. Néha írtam egy programot, amit itt publikáltam vagy csak hülyeségeken akadtam ki, de már egyre csak kezdett behalni.

2011-ben már nem hosszabítottam meg az .info-s domainem, ezért LavX.co.cc lett a blog címe, ami viszont a Newhostingnál nem volt elfogadható. Megint a szokásos hercehurca, költözés, fizetős magyar tárhely, ami egy kalap… na mindegy… volt. Volt, hogy napokig nem volt oldalam, néha csak egy üres oldalt dobált. Meguntam a blogolást emiatt is és csak a Facebook oldalon publikáltam ezután.

2012 végén megint változás történt. A .co.cc domainek MEGSZŰNTEK! Csak úgy a semmiből, figyelmeztetés nélkül. Már végleg elment a kedvem, amikor kaptam egy e-Mailt.

A STARTárhely.hu küldött egy ajánlatott, hogy ha segítek kitölteni egy kérdőívet nekik, akkor cserébe tárhelyet(ami mindenkinek jár) és ha valós adatokat adok meg és elég gyors vagyok, akkor egy .hu domainnel ajándékoznak meg.
Bevallom őszintén régóta szeretnék… sőt mindig is ezt a domaint akartam, hogy LavX.hu, de a 2 hetes(akkoriban) várakozás mindig elbizonytalanított.  De végre itt van!

Így büszkén mondhatom, hogy 2013-ban újra indul a LavX Blog, megújult erővel a STARTárhely.hu támogatásával. A blogtalan idő alatt úgy néz  ki feltöltődtem és csak úgy jönnek az ötletek miket csinálhatnék. Idővel vagyok szűkösen, de megteszek mindent, hogy megint hozzam a színvonalat.

Hamarosan beindul a blog… felkészülni! :)

“Helló világ… újra!” bejegyzéshez egy hozzászólás

Minden vélemény számít!